Staré auto může být problém

Staré auto může být problém


Na českých silnicích jezdí stále více starých aut. Je to způsobeno hlavně finančními důvody. Stačí se podívat na to, kolik stojí nová nebo zánovní auta, a na to, jaké mají lidé příjmy a výdaje. Zdražily se základní životní potřeby, zatímco příjmy jsou stejné, a navíc z nich ukrajuje stále větší kus rostoucí inflace, která je v současné době na historickém maximu. Lidem zkrátka příliš mnoho peněz na nákupy nezbývá, a tak si nákup nových aut většinou dobře rozmyslí.

škoda fabia

Někteří lidé řeší problém s nákupem auta pomocí nákupu na leasing. Leasing je speciální finanční produkt, který byl zpočátku dostupný jen pro podnikatele. Jde v podstatě o pronájem auta na předem určitou dobu. Platíte měsíčně určitou sumu, ve které je zahrnuto i pojištění a servis. Lidé si většinou vybírají zcela nová auta, která potom mění za novější model. Leasing je dnes dostupný pro každého, kdo nechce kupovat auto do osobního vlastnictví z jakéhokoliv důvodu.

klíč k autu

Ani leasing ale nemusí vyhovovat všem, a stále jsou lidé, kteří by nové auto chtěli vlastnit. Potom je možné si vybrat auto na splátky. Ne každý ale má dostatek financí na splácení – někteří lidé hledají, zda je možné si pořídit auto na splátky bez akontace a registru. Bohužel to ale možné není, protože banky i nebankovní instituce si hlídají, komu svoje finance dají k dispozici. Chtějí mít jistotu že člověk bude svoje závazky splácet, a pokud je někdo v exekuci nebo třeba po insolvenci, existuje riziko, že bude mít se splácením problém. A proto takovým lidem nikdo půjčku ani leasing neposkytne. Jestli vás zajímá jaké auto si můžete vzít na leasing či na splátky, podívejte se na náš web, kde najdete všechny potřebné informace. Za pár minut od podpisu smlouvy můžete odjet svým novým nebo zánovním autem. Pokud splníte podmínky, můžete se těšit na nové vozidlo.


Comments are closed.